marți, 20 august 2013

Paulownia Elongata - Autentici

STOC LIMITAT
- 2000 plante disponibile aproape lemnificate de circa 40-100 cm



Paulownia Elongata soiul care merge la noi din 1980 !!!
Paulownia Elongata este special pentru lemn, difernta se vede prin flore, tomentosa face floarea mova si elongata alba, este singura specie adusa in cantitati mari la noi in tara si care rezista si este aclimatizata, iar tomentosa este urmatoarea
Restul speciilor sunt in test la noi si facute in VITRO.
Ce inseamna vitro - orice lastar care este pus in borcan cu putina apa si o picatura de substanta de inradacinare in cateva sapt face radacini 
Cele mai rezistente plante tot din samanta se fac, cele rezistente raman iar cel cu probleme, bolnave mor
Arborele cu crestere rapida!
Ma numesc Mihai, sunt inginer auto, dar sunt pasionat si de plante. Detin o frumoasa livada de pomi fructiferi in Argesi, Topoloveni. De un an urmaresc aceasti pomi, despre care pot spune:
- se regenereaza singuri la fel ca salcamul, pot fi valorificati intre 3 si maxim 5 ani.
- au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon de 10 ori fata de restul pomilor (ideal pentru zonele circulate si parcuri, etc)
- nu se multiplica, deci nu este o specie invaziva.
- lemnul nu absoarbe umezeala si se foloseste in special in industria mobilei si al barcilor, ca lemn de fac, etc


De retinut : in primul an daca iarna este mai grea pomul poate sa se usuce dar in anul urmator da altul mai viguros – nu va speriati !!!
NU SE FACE TAIEREA TOANA !!!
- orice pom fructifer se taie primavara, prin rana facuta toamna intra aer rece si sansele de uscare sunt mari . In Primavara o sa observati ca varful se usuca si dau mugurasi din zonele unde a avut frunze asfel se lasa cel mai de jos mugure, iar deasupra se taie la 3-4 cm, daca nu se executa taiere o sa creasca sub forma de arbusti.
Utilizare:
- ca lemn masiv
- deseuri foc
-din frunze se poate obtine bio etanolul - sursa ( http://agroromania.manager.ro/articole/diverse/el-a-avut-curajul-sa-infiinteze-o-plantatie-de-paulownia-la-arad-12454.html )

OFERTA fara egal!!!
 Pe multe site-uri sunt prezentate plantatii de paulownia pe care uni le detin uni nu le detin, dar produsul se vinde.
Preturile pentru o asfel de plantatie variaza de la 5-8 euro /bucata asfel va cer 3000 - 4800 Euro pentru o plantatie de 1 ha Garantie nu exista !!! – livrarea se face prin curier + taxele aferente - SUNT RASAD NU POMISORI DE 5-7 cm . Pomisorii se vand cu 50 ron/ BUC intrebati
 Ce va ofer eu :
FAZA I
- rasad de 5-7 cm - 10 lei sau 2.5 euro
- rasad de 15-20 cm 15 lei sau 3.5 euro
- rasad de 25-40 cm 20 lei sau 5 euro
- Pomisori de 50-120 cm 25-30 lei sau 6-7 euro
FAZA II
- Pomisori FAZA II - 10-100 cm inradacinati si lemnificati 15-30 lei in functie de cantitate
Pentru cei ce au dubii va sfatuiesc sa investi in 10-20 de plante sa vedeti cu evolueaza si ulterior sa faceti investitiile sa analizati felul de crestere cum se comporta, etc
Pentru a face rost de fonduri nerambursabile, eu zic sa va luati gandul deoarece trebuie facuta cerere cu 2 ani inainte la APIA si cu acordul lor trebuie sa porniti si sa veniti cu 15 % avans. Eu deja am redus sub jumatate pretul ca sa nu mai fiti fortati sa cautati alte solutii alternative Va ofer aceste facilitati deoarece imi doresc, ca noi toti sa ne bucuram de avantaje si benefici. Se pot face asociatii multe care sa aduca benefici in timp scurt pentru toti De retinut: Nu vreau sa va umplu capul cu tot felul de oferte cum fac alti. Am cea mai buna oferta dupa piata (pret/calitate – plante viguroase si verzi cu un pret intre 10 si 30 ron / bucata)

Detali la :
paulownia.rom@gmail.com
herascumihai@yahoo.com
 0721481820

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu